HTML

Keletiember

A történeteim arról szólnak, hogy én hogyan vagyok spirituális. Milyen jelmezt hordok, milyennek látszik ebben a jelmezben a világ, milyen feladatokat kapok, és hogyan oldom vagy nem oldom meg őket. Az, hogy leírom segít nekem megérteni és feldolgozni az eseményeket. És persze kinevetni magamat, amikor nem sikerül. Mert ez az egésznek a lényege. Egyszer sikerül, egyszer nem. Amikor nem, akkor jót nevetünk az egészen, felállunk, leporoljuk magunkat és újra próbálkozunk. Ennyi az egész.

Friss topikok

  • Evelin Buri: Evi! Ne hagyd abba.. Soha!!! Ezentúl azt is írd meg, ha csak a sarki szatócsba mentek, kérlek :-)... (2013.10.10. 18:21) Hong Kong 4. nap
  • Evelin Buri: Drága Evikém! Először is nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked utólag is; másodszor pedig szere... (2013.09.30. 21:19) Szülinapompomporom
  • majdnemember: Kacsacsőrű emlős, vagy hód :) (2013.09.02. 13:08) Táguló Világ
  • easylife: @Evelin Buri: Jajj, ez nagyon jól esik. Ebben az ingerszegény környezetben minden visszajelzés, am... (2013.08.26. 09:23) Búcsú Pekingtől
  • easylife: @Barna Anita: koszi Anita. zavarba hozol. :)de a rajzaidat szívesen látnám. bármilyet. (2013.08.23. 02:40) Kihívások napja

Címkék

Légyszíves ébressz fel másfél óra múlva!

2014.01.27. 21:45 easylife

Annyira izgatott a kérdés, hogy milyen érzés is lesz végre az a bizonyos 16-17 fok, hogy már a gépen nem bírtam magammal. Láttam, hogy nyílnak a virágok és minden zöld. Az eddigi 3 fel vagy leszállásból mindegyik a szabad levegőn, buszos transzporttal történt. Kivéve természetesen ezt a mostanit, amikor csőben hagytuk el a gépet. Még további majdnem 1 órát kellett várnom mire a csomagok is megérkeztek és végre elhagyhattam a mesterséges környezetet. 

A helyi lakossággal kapcsolatban több meglepetés is ért. Az első, hogy arabok. Norbi szerint ha egy kicsit is tájékozottabb lennék a világ dolgaiban egy aranyhalnál, ezt tudnom kellett volna. Szerintem úgy szép az élet, ha tele van meglepetésekkel. :)
A másik, hogy számomra érthetetlen módon nagykabátba, sapkába, kapucniba beöltözködve járkáltak az utcán, mint valami fagyos télben. később kiderült, hogy a 15 fok itt valóban hidegnek számít. Az átlagos téli hőmérséklet 15 és 22 között van. Tehát ha lépést akarnak tartani a téli divatirányzatokkal, pont ez az időjárás, amikor megtehetik. 

Tunis, 12 óra 15 perc, 15 fok, napsütés, a hajam olyan, mint új korában. 

DSC_0053.jpg

Egy nagyon kedves sofőr várt bennünket. Norbi valahogy vonzza a jó sofőröket. Minden kérdésre tudott válaszolni. Legyen az gazdasági, politikai, vallási vagy társadalmi jellegű. Egész másképp néz az ember egy népre idegenként, mint egy ilyen ismertető után. 

Ahogy beültem hátra a kocsiba és néztem ki az ablakon egyre elemibb erővel vette át az uralmat bennem a tavasz. Akármilyen álmos is voltam, éreztem szétáradni magamban a tavasz erejét, az újjászületést, a lendületet. Teljesen a hatása alá kerültem az érzésnek. 

A másik érzést ami eltöltött, csak egy anya ismerheti. A gyerekek nélkül utazás érzése.
Egyszerre észreveszed, hogy vannak más emberek is az utcán. Nekik vannak érzéseik. Sárga virágok nőnek a barázdákban, úsznak a bárányfelhők az égen. Rácsodálkozol a világra, és belemerülsz. Megáll az idő. Annyira régen ki vagy már éhezve a világra, hogy nem győzöd magadba fogadni. Ilyenkor 2 óra csend felér 20 óra alvással. Ilyenkor minden másodperc energiát ad. Felelősség nélkül, súlyok nélkül, a teljes elengedés és befogadás állapotában. Ez minden anyának kellene néha. Hogy aztán legyen életereje a továbbiakhoz. Mert a szeretet önmagában nem elég. Ha elfogy az életerő, a szeretet mozdulatlan lesz és kiszárad. Egy gyereknek pedig nem erre van szüksége.  

Idegenvezetőnk javaslatára tettünk egy rövid kitérőt Hammamet városkába. Azért pont oda, mert szerinte ez a hely a legígéretesebb tengerparti nyaralóhely a környéken. A kormány rengeteg pénzt ruházott be, hogy a néhány szál kóróval borított terméketlen talajon egy üdülőparadicsomot hozzon létre. A talajszintet 1 méter termőfölddel meg kellett növelni, hogy egyáltalán növényvilágot tudjanak létrehozni.

DSC_0075_1.jpg

 Egy jacht kikötő mellett parkoltunk le, és beültünk egy kávéra. Fura volt. Az idő tavaszi, a hangulat téli. A legtöbb hely zárva, a növények összegöngyölve, a part kihalt.
Olyan ananászlevet ittam, hogy életemben nem gondoltam létezik ilyen ananászíz egyáltalán. 

DSC_0059.jpg

Néhány helyi gyerek pecázott kézipecával a hajók között. Olyan volt, mintha belelátnánk a hely magánéletébe. Abba az életébe, amit nem mutat a turistáknak. 

Természetesen kimentünk a tengerhez. Elhagyatott volt, romos és piszkos. De tengerpart. :)

DSC_0071.jpg

Az út további részében félálomban láttam elsuhanni olajfákat, kaktuszokat, még több olajfát és még több kaktuszt, aztán megérkeztünk Monastir-be. 

Tunis.jpg

A sofőr még egy utolsó kitérőt javasolt. Úgy bánt velünk, mint egy kisgyerek a ritkán látott keresztanyjával: Mindent meg akar mutatni. Csak fogja a kezét és húzza egyik játékától a másikig, egyik búvóhelyétől a másik kis fáig ami alatt játszani szokott, mutogatja a rajzait, óvodai kézimunkáit, verset mond, énekel, hogy minden örömét minél gyorsabban megossza. Mert Keresztanyu 1 óra múlva elmegy, sürget az idő. 

Ahol megálltunk, az egy benzinkút-autószerelő-autómosó műhely volt. A sofőr régi barátaié. Itt is kaptunk kávét, frissen facsart narancslevet, meg egy helyi kenyérfélét. A gyorsétkezés úgy zajlik, hogy van 2-3 kenyérféle. Ez az egyik típus. Kettévágják, tesznek bele felvágottat, zöldséget, aztán a helyszínen forró sütőlapon kicsit megpirítják a külsejét. 
A kenyér tele van édesköménnyel, meg még egy csomó fűszerrel, amit nem ismertem fel. Érdekes íze van.  

DSC_0084.jpg

A szállodát láttam otthon fényképen, de nem hittem el, hogy tényleg úgy is néz ki. Pedig tényleg... 

Monastir, 16.30 perc, 16 fok, a hajam pontosan ugyan olyan, mint az év másik 364 napján. :)
(ígérem ez volt az utolsó:)

DSC_0085.jpg

A szobánk teraszáról a kilátás: 

DSC_0092.jpg

6 óra körül készültünk el a beilleszkedéssel és terveztünk még egy rövid alvást/olvasást az ágyban (hahaha) a vacsora és az esti séta előtt. Még poénkodtunk is, hogy persze, vacsora meg séta... legközelebb a hajnali 2-es ébresztőórát fogjuk hallani. 
Norbi utolsó mondata csak annyi volt: "Légyszives ébressz fel másfél óra múlva." 
Hajnali 2-kor keltünk fel legközelebb... Az ébresztőórára. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keletiember.blog.hu/api/trackback/id/tr885784542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása